Tarief

Een sessie duurt anderhalf uur en vraagt een investering van 105,00 euro.
In uitzonderlijke situaties kunnen de live sessies gecombineerd worden met een videosessie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het je een keer niet lukt om live te komen. Om de continuït van het proces te waarborgen is dan een beeldsessie mogelijk. 
Een dergelijke sessie duurt 1 uur en vraagt een investering van 75,00 euro.
Een traject dat enkel uit videosessies bestaat is niet mogelijk. De reden daarvoor is dat ik de verbinding en het contact ga missen. 

De eerste sessie is voor een deel intake. Daarin vraag ik naar wat je beweegt om hier te komen, wat je klachten zijn en je verlangens. Ook heb ik wat achtergrondinformatie van je nodig. In de tweede helft gaan we gewoon aan het werk, zodat je mijn manier van werken kunt ervaren. Aan het eind van deze sessie beslissen we gezamenlijk of het zin heeft verder te gaan.

Annulering

Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de afgesproken tijd. Bij annulering binnen 24 uur breng ik de helft van de kosten in rekening ongeacht de reden.                             
 

Betaling

Om mijn administratie zo eenvoudig mogelijk en efficiënt te houden is betaling alleen per PIN mogelijk. 
Je ontvangt dezelfde week een factuur van de sessie per mail. Een factuur ontvang je ook voor een bel- of beeldsessie. Voor een dergelijke sessie stuur ik je een Tikkie met het verzoek deze per omgaande te betalen.

Vergoeding

Particulieren

Ik ben als therapeut aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT). De sessies worden dan (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Voorwaarde voor vergoeding is dat je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten, waarin natuurgeneeskundige consulten ('Natuurgeneeswijzen' of 'Natuurlijke Geneeswijzen') worden vergoed. LVNT-vergoedingenlijst therapeuten 2024  Voor mijn behandelingen is dus géén verwijsbrief van de huisarts nodig. Twijfel je of de sessies door jouw ziektekostenverzekeraar worden vergoed, neem dan zelf contact met ze op, zodat je weet waar je aan toe bent.

Bedrijven en ondernemers

Als je als werkgever of ondernemer gebruik maakt van sessies voor je persoonlijke ontwikkeling, dan kan je de factuur opvoeren in je administratie als ‘kosten’ en bij de winstaangifte in mindering brengen van jouw omzet. De kosten kunnen dus als bedrijfskosten in mindering gebracht worden op de winst. Neem voor advies of vragen op maat contact op met je belastingadviseur of de belastingdienst. Wil je gebruik maken van deze aftrekmogelijkheid, laat het mij dan tijdig weten. Ik zal dan de factuur op naam van je onderneming zetten.